Obserwatorzy

czwartek, 28 marca 2013

Coraz bliżej Święta ...


Nie zapowiada się, żeby były ciepłe i wiosenne .
Ale nastrój wiosenny jest.
"Uprawa" rzeżuchy na parapecie udała się wyjątkowo,
będzie więc tradycyjnie masło rzeżuchowe. Uwielbiam!
W tym roku święta minimalistyczne, bo jesteśmy sami
 i niewiele nam potrzeba do szczęścia.

Pewnie przed świętami już tutaj nie zajrzę
 więc kochani to dla Was:
 
 

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja":) 

10 komentarzy:

  1. Nie jadłam jeszcze masła rzeżuchowego i nawet o takim nie słyszałam ale jak podzielisz się przepisem to spróbuję :)
    Magda i ja życzę zdrowych,wesołych i pogodnych Świąt oraz wesołego "Alleluja":)),pozdrawiam ciepło i już świątecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do mnie po wyróżnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mado,a jak robisz to masło?
    Rzeżuchę wysiałam dzisiaj,bo mężowski sobie zażyczył,to i masełko bym mu wyprodukowała:)


    Wesołego jajka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dora - jak rzeżucha dobrze wyrośnie, ścinam ją, siekam jak zieloną pietruszkę i dodaję do masła - i to wszystko. Rzeżuchy powinno być duuuużo - wtedy masło jest prawie zielone i pachnie - dodaję też odrobinę soli. Uwielbiam świeże pieczywo z takim masełkiem. Podobnie robię też pietruszkowe masło z natki - samo zdrowie:))
    Wesołego jajeczka:))

    OdpowiedzUsuń
  5. WZAJEMNIE - ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję w imieniu całej rodzinki i wzajemnie. Dekoracje super.

    OdpowiedzUsuń
  7. Pięknych Świąt, takich, jak sobie zaplanowałaś:)
    Masło rzeżuchowe brzmi smakowicie, muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń